Jubileum van Stichting Johan Ferrier Fonds

15 september 2019 | 14.30 - 18.00 uur | De Nieuwe Kerk, Amsterdam

 

Op zondag 15 september 2019 organiseren De Nieuwe Kerk en het Johan Ferrier Fonds de Jubileumlezing van het Johan Ferrier Fonds, in aanloop naar De Grote Suriname-tentoonstelling later dit jaar. De lezing wordt gehouden door Cynthia McLeod en er is een voorproefje van de Suriname Monoloog over Johan Ferrier in productie van John Leerdam.

Programma

14.30 uur: deuren open en ontvangst 15.00 uur: welkomstwoord 15.15 uur: jubileumlezing door Cynthia McLeod 16.00 uur: preview Suriname Monoloog: Johan Ferrier 16.15 uur: afsluitende borrel

Het Johan Ferrier Fonds ondersteunt kleinschalige projecten in Suriname op het gebied van onderwijs en cultuur. Kansrijke initiatieven met duurzame impact, waarbij eigenheid, creativiteit en kennisoverdracht centraal staan. Zowel projecten voor jongeren en ouderen, in steden en in de binnenlanden van Suriname komen in aanmerking. Zo steunde het JFF oa. een voorleesproject in Marowijne, de muziekschool in Paramaribo, een permanente expositie met geschiedenis van Marrons in Drietabbetje, vertelkunst voor jongeren Mi Mato en een multifunctionele zonne-energieschool in Langatabi. Het fonds is vernoemd naar Johan Ferrier, laatste gouverneur en 1e president van Suriname. Lees meer op www.johanferrierfonds.nl.

 

Kosten: €10
Tickets: koop hier je tickets.

  • Zoeken

Naar boven