Meldingen “Nashville verklaring”

Er is veel onrust ontstaan over de zogenoemde 'Nashville verklaring', een "gezamenlijke verklaring over Bijbelse seksualiteit".

 

De verklaring is oorspronkelijk in het Engels opgesteld, maar is in het Nederlands vertaald en inmiddels ondertekend door onder andere vertegenwoordigers van verschillende kerken en de SGP.

 

Meldingen

 

Bij RADAR zijn er meldingen binnengekomen van burgers die zich gediscrimineerd en buitengesloten voelen op grond van hun seksuele gerichtheid. Ook hebben zich mensen gemeld die zich zorgen maken en die opkomen voor de rechten van mensen die direct geraakt zijn door de inhoud van de verklaring, LHBTI's: lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender personen en mensen met een intersekseconditie.

 

Voel je je buitengesloten?

 

Voel je je gediscrimineerd of buitengesloten door de Nashville verklaring, dan kun je dit melden bij RADAR. Melden kan via onze meldpagina. Je kunt ook een e-mail sturen aan info@radar.nl of telefonisch contact opnemen met een kantoor in jouw regio.

 

RADAR bundelt de klachten en meldingen en zal deze inzetten bij acties om de gelijke behandeling en acceptatie van LHBTI’s te bepleiten en bevorderen.

 

Je kunt discriminatie ook melden via de app Meld Discriminatie NU.


 

 

  • Zoeken

Naar boven