'Onbegrensde mogelijkheden - inclusief werken in de ouderenzorg'

onbegrensdemogelijkh.jpg

 

Een cliënt die niet geholpen wil worden door een medewerker van kleur: het is een voorbeeld van allerlei dilemma's en uitdagingen waar professionals en vrijwilligers in de ouderenzorg mee te maken krijgen. Gelukkig staan deze en andere dilemma's hoog op de agenda van zorginstellingen
in Rotterdam! 
 
Er wordt voorbij grenzen gedacht om oplossingen te vinden: voor steeds meer hulpverleners is cultuursensitief werken vanzelfsprekend, veel verzorgingshuizen hebben extra oog voor roze ouderen en er wordt zoveel mogelijk maatwerk geleverd voor een persoonsgerichte aanpak.

Maar zijn de mogelijkheden onbegrensd? 
 
Successen én uitdagingen vormen het uitgangspunt van deze brede bijeenkomst van IDEM Rotterdam en RADAR over inclusiviteit, diversiteit, discriminatie en gelijke behandeling in de ouderenzorg. Tijdens lezingen en workshops gaan we dieper in op dilemma’s waar zorgverleners tegenaan lopen en delen we succesverhalen van inclusieve zorg.  
 

Wat kun je verwachten op deze bijeenkomst?

  • Hoe maak je taboethema’s bespreekbaar en hoe ga je in gesprek over uitdagingen in de ouderenzorg met betrekking tot inclusief werken?
  • Deel best practices en handvatten met elkaar om handelingsverlegenheid bij dilemma’s op het gebied van integratie, discriminatie en emancipatie in de ouderenzorg tegen te gaan.
  • Neem deel aan een van de vijf workshops met de volgende thema’s: seksuele diversiteit en ouderen; migrantenouderen; discriminatie in de ouderenzorg; persoonsgerichte aanpak in
    de zorg; diversiteit is een gegeven, inclusie niet?

 
Voor wie?
Zorgprofessionals, vrijwilligers en andere geïnteresseerden die nu of in de toekomst met ouderen
te maken hebben.
 
Wanneer?
Dinsdag 29 oktober, 13.00 – 17.00 (inloop met kleine hap om 12.30)
 
Waar?
De Garage  | Goudewagenstraat 27A, 3011RH Rotterdam
 
Programma
12.30 Inloop met kleine hap
13.00 Opening dagvoorzitter ‘Grenzen van inclusief werken in de ouderenzorg’
13.35 De basis van inclusief werken
14.00 Aan de slag: zoek een eiland!
16.20 Best practice: inclusieve zorg in de praktijk
16.40 Afsluiting met oefening
17.00 Borrel
 
Toegang is gratis, maar meld je even aan.

MELD mij aan!

  • Zoeken

Naar boven